Haşhaşlı gözleme tarifi nasıl yapılır?

Geleneksel lezzetlerden haşhaşlı gözleme, hem pratik hem de nefis bir tarif olarak sofraları süslüyor. Un, su ve sıvı yağla hazırlanan yumuşacık hamurun içine haşhaş, şeker ve süt karışımının enfes aroması sinerken, pişirme sırasında dikkat edilecek küçük detaylarla mükemmel sonuç elde ediliyor.

20 Kasım 2025

Haşhaşlı Gözleme Tarifi


Malzemeler:


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç Malzeme:


  • 1 su bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt

Yapılışı:

  • Unu derin bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın
  • Ilık su, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince, üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin
  • Haşhaş, toz şeker ve sütü karıştırarak iç harcı hazırlayın
  • Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile incecik açın
  • Açılan hamurun yarısına haşhaşlı harçtan yayın
  • Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak kapatın
  • Teflon tavada veya sac üzerinde her iki yönü altın rengi olana kadar pişirin
  • Üzerine tereyağı sürerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Hamuru mümkün olduğunca ince açmak önemlidir
  • İç harcı çok fazla koymamaya dikkat edin
  • Gözlemeleri pişirirken kısık ateşte pişirmek daha iyi sonuç verir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Miyop Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Miyop Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Lazerle Miyop Tedavisi
Lazerle Miyop Tedavisi
Miyop Ne Demektir
Miyop Ne Demektir
Miyop Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
Miyop Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
Yüksek Miyop Belirtileri ve Tedavisi
Yüksek Miyop Belirtileri ve Tedavisi
;